SYABAS PROGRAM MICRO CONNECTOR telah melibatkan sebanyak 40 peserta belia, w…


📢 SYABAS ❗❗❗

✅PROGRAM MICRO CONNECTOR telah melibatkan sebanyak 40 peserta belia, wanita dan ibu tunggal dari seluruh Sarawak telah berjaya berlangsung pada hari ini dan akan bersambung pada esok hari.

✅Program Micro Connector adalah merupakan salah satu inisiatif berterusan oleh SME Corp. Malaysia bagi membangunkan Perusahaan Mikro dan komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain di negara ini. Program ini bertujuan untuk memberikan bantuan peringkat awal kepada Perusahaan Mikro dalam menubuhkan dan menjalankan perniagaan serta melatih komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain untuk mendapatkan kemahiran baru untuk menjana pendapatan melalui keusahawanan.Program Micro Connector adalah merupakan salah satu inisiatif berterusan oleh SME Corp. Malaysia bagi membangunkan Perusahaan Mikro dan komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain di negara ini. Program ini bertujuan untuk memberikan bantuan peringkat awal kepada Perusahaan Mikro dalam menubuhkan dan menjalankan perniagaan serta melatih komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain untuk mendapatkan kemahiran baru untuk menjana pendapatan melalui keusahawanan.

✅Program Micro Connector bagi bidang bakeri dan pastri yang dilaksanakan dengan kerjasama :

➡️ SME Corp. Malaysia
➡️ IANA Corporation Sdn Bhd

Sesi latihan 2-hari ini bermula harini dan akan berakhir esok.

✅Panel adalah seperti berikut :

➡️En Mohammad Hafidz Bin Rohani
Pengarah Urusan
IANA Corporation Sdn Bhd
Rakan Strategik Program Micro Connector SMECORP Malaysia.

➡️Tn Nik Muhd Kamil
Ketua Unit
Bahagian Pembangunan Usahawan
SME Corp. Malaysia.

➡️Pn Shahirah Elani
CEO
Fastone Sdn Bhd
Trainer

Demografik Peserta:

40 usahawan dari kalangan belia, wanita dan ibu tunggal.

✅Peserta Lawas -1, Limbang-2, Bintulu-8, Bekenu & Niah-2, Marudi-1 & Miri-26 orang.

✅Background peserta usahawan Mikro Dan individu yang belum mempunyai lesen perniagaan namun membuat perniagaan secara kecil-kecilan.

✅Subjek Keusahawanan:
Penetapan Minda Usahawan.
Business Model Canvass
Perundangan dan pengurusan kewangan
Pemasaran JualanProgram Micro Connector adalah merupakan salah satu inisiatif berterusan oleh SME Corp. Malaysia bagi membangunkan Perusahaan Mikro dan komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain di negara ini. Program ini bertujuan untuk memberikan bantuan peringkat awal kepada Perusahaan Mikro dalam menubuhkan dan menjalankan perniagaan serta melatih komuniti golongan inklusif seperti belia, wanita, B40 dan lain-lain untuk mendapatkan kemahiran baru untuk menjana pendapatan melalui keusahawanan.


Source

0 0 votes
Article Rating
+ posts

The life of an ordinary guy, an engineer, a scientist, and a social media.
Enjoy and have fun!

Leave a Reply

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: